Jane Goodall – recenzia cărţii

Copiii iubesc animalele. Jane Goodall iubeşte cimpanzeii. O carte despre viaţa celebrei cercetătoare, aşadar, nu poate fi decât interesantă pentru cei mici. În colecţia Oameni mici, visuri mari a apărut o nouă carte, despre viaţa lui Jane Goodall.

Jane Goodall - Maria Isabel Sánchez Vegara

Deşi ştiam despre celebra femeie primatolog, am aflat din această carte noi amănunte interesante. Tudor a auzit despre ea pentru prima dată din cartea Poveşti de seară pentru fete rebele şi m-a rugat de câteva ori să-i citesc despre Jane. De aceea, când am primit aprobarea celor de la NetGalley de a o vizualiza, am fost tare încântată. La fel ca atunci când citesc o carte nouă pentru copii, mă gândesc la ce anume pot discuta cu Tudor şi Tereza, pe marginea ei. De data aceasta, subiectele ar fi variate şi de actualitate.

În primul rând, despre cum ne putem găsi şi urma pasiunile, chiar şi cele din copilărie. În cazul lui Jane, un cimpanzeu de pluş primit cadou de la tatăl ei, i-a marcat viaţa. În al doilea rând, putem discuta despre răbdare, care e atât de importantă pentru a obţine ceea ce ne dorim! Apoi, ar fi o primă discuţie interesantă despre originile omului, pornind de la uneltele pe care Jane a observat că şi le construiesc cimpanzeii. Nu în ultimul rând, iubirea faţă de animale, de mediul înconjurător şi pericolul real cu care ne confruntăm în zilele noastre. Jane a văzut cum dispariţia pădurilor ameninţă specia cimpanzeilor, şi nu numai. Ea a părăsit jungla şi s-a întors în civilizaţie, pentru a susţine protejarea animalelor sălbatice.

La fel ca în cazul celorlalte cărţi ale seriei, şi de această dată am simţit nevoia ca, după ce am terminat-o de citit, să caut mai multe informaţii despre protagonistă. Pentru mine, asta înseamnă o carte bună, care merită un punctaj maxim! O găsesc potrivită pentru copiii de până la şase ani, având text puţin şi ilustraţii simple, dar frumoase. Ar putea fi folosită şi de cei din clasele primare, care învaţă să citească în limba engleză.

Micuţa Jane iubea animalele. Avea un cimpanzeu de pluş pe care îl purta cu ea peste tot. (Maria Isabel Sánchez Vegara, Jane Goodall)

(Photo by Francesco Ungaro on Unsplash)

2 thoughts on “Jane Goodall – recenzia cărţii

Lasă un răspuns