Ruth Heller – cărţi pentru copii

Sunt câţiva autori pentru copii ale căror cărţi le-aş cumpăra fără ezitare, chiar fără a şti despre ce e vorba în ele. Ruth Heller se numără printre aceştia. Am întâlnit recomandări ale titlurilor scrise de ea mai ales în lecţiile despre limbaj. De Crăciun, copiii au primit cadou de la o prietenă două dintre cărţile ei. Citindu-le de atunci în mod repetat, am ajuns să ne îndrăgostim de stilul autoarei.

A Cache of Jewels este, în sine, o bijuterie. În versuri rimate, copiii învaţă că acel cuvânt care descrie o colecţie de lucruri este un substantiv colectiv. Desfătându-ne ochii cu ilustraţiile frumoase, trecem printr-o serie lungă de astfel de părţi de vorbire. Scrisă în limba engleză, cartea este excelentă nu doar pentru cei mici, dar şi pentru elevi care acum învaţă această limbă.

Ruth Heller - A Cache of Jewels

Ruth Heller este cunoscută pentru acest tip de cărţi, în care se „joacă” cu diferite părţi de vorbire. Am găsit cărţi scrise de ea despre prepoziţii, adjective, adverbe sau interjecţii şi conjuncţii.

Prezentarea informaţiilor pe categorii este un cadou pe care-l putem face copiilor. Mintea lor, avidă după ordine, va beneficia de prezentarea structurată a informaţiei. Cărţile lui Ruth Heller răspund perfect acestei nevoi!

Scopul [părinţilor] este să îi dea copilului o cheie pentru descoperirea lumii în care trăieşte. (Paula Polk Lillard, Lynn Lillard Jensen, Educaţia Montessori în primii ani de viaţă)

Cum să ascunzi un crocodil este o carte despre reptile camuflate. În versuri, găsim fie prădători, fie creaturi care îşi caută protecţia. Copiii au fost deosebit de încântaţi să se uite după cameleon, iguana sau piton. S-au amuzat, de asemenea, auzind numele de matamata, broasca ţestoasă cu bot şi nasul în formă de tub.

Ruth Heller - Cum să ascunzi un crocodil

Ruth Heller, care a trăit între 1923 şi 2004, a scris şi ilustrat multe cărţi pentru copii. Cele două de mai sus sunt parte din seriile Lumea limbajului şi Cum să ascunzi. Alte recomandări des întâlnite de mine fac parte din seria Lumea naturii. Abia aştept să citim şi alte cărţi scrise de ea!

3 thoughts on “Ruth Heller – cărţi pentru copii

Lasă un răspuns