Mowgli – Povestiri din cartea junglei

Tudor a văzut de câteva luni, pe spatele unei cărţi, coperta cu Mowgli. Ne-a întrebat ce e acolo şi i-am explicat pe scurt despre Cartea junglei. I s-a părut atât de fascinant, încât ne-a cerut în continuu să îi citim cartea.

Am căutat printre versiunile găsite pe piaţă şi cea care s-a potrivit cel mai mult cu aşteptările noastre a fost ediţia de la Corint Junior. La vârsta aceasta, ilustraţiile sunt la fel de importante precum textul. Am căutat ca ele să fie realizate artistic, nu desenate pe calculator, fără profunzime. Iar textul am vrut să fie apropiat de cel original, cu cât mai puţine modificări.

Mowgli – Povestiri din cartea junglei este astfel prima carte cu capitole pe care i-o citim lui Tudor. Până acum, a avut cărţi cu text relativ scurt, pe care le terminam într-o sesiune de citit. În plus, este şi una dintre puţinele cărţi desprinse de realitate pe care i le citim. I-am spus de la început că este imaginaţia autorului şi pe parcurs am mai râs împreună: „Auzi acolo, un urs care să vorbească! Cum să existe aşa ceva?”.

Mowgli-Povestiri-din-cartea-junglei.jpg

Tudor a avut răbdare să citim câte unul sau două capitole din carte. A ascultat interesat, a pus întrebări, a studiat ilustraţiile. Tereza nu a fost interesată, deşi, când am citit despre cum a fost Mowgli răpit de maimuţe, a început să cânte „Three little monkeys jumping out of bed”. Mintea absorbantă este mereu la lucru!

De curând, Tudor a observat că Poppy şi Sam locuiesc în Anglia, pentru că volanul maşinilor era pe partea dreaptă. Pe parcursul zilei, ne întreabă mereu ce fac cei doi frăţiori. Astăzi, ne-a întrebat când vom merge şi noi în junglă. A fost o ocazie bună să povestim despre safari şi despre vremea de acolo. Cunoscându-l, cred că vor urma multe astfel de discuţii, din ce în ce mai aprofundate. Vom profita de ele, pentru a face legătura între fantezie şi realitate.

La fel ca Mowgli, simt că şi noi am pornit într-o călătorie iniţiatică, din care vom învăţa, puţin câte puţin, să fim noi înşine. Abia aştept să descopăr spre ce tărâmuri şi aventuri ne vom conduce paşii!

-Te-am învăţat legea, spuse Baloo. Brotăcelule, a venit vremea! Urmează-ţi calea, fă-ţi adăpost cu cei din clanul tău. Şi, când vei avea nevoie de o labă, de un dinte, de un ochi, aminteşte-ţi că jungla este a ta. (Rudyard Kipling, adaptare de Maxime Rovere, Mowgli – Povestiri din cartea junglei)

One thought on “Mowgli – Povestiri din cartea junglei

Lasă un răspuns