Aventura conectării

Vrei să te conectezi mai bine cu copilul tău, dar nu știi cum? Vrei să înlocuiești controlul cu conectarea? Vrei să ai o relație echilibrată atât cu copilul tău, cât și cu tine? Ai obosit să faci pe polițistul și să vă tot luptați unul cu celălalt? Simți că nu ești un părinte suficient de bun, când vezi comportamentul copilului tău?

Visezi să fii un părinte relaxat și încrezător? Visezi să ai o familie liniștită, în care fiecare membru să poată fi el însuși? Vrei să înțelegi comportamentul copilului tău și să știi cum să te comporți cu el tot timpul? Vrei să răspunzi cu calm și înțelegere la crizele de furie ale copilului tău? Vrei să ai o relație puternică și apropiată cu copilul tău, care să îi arate că e iubit și suficient de bun exact așa cum e?

Știi, în adâncul sufletului tău, că trebuie să fie o cale mai ușoară și mai satisfăcătoare de a fi părinte?

Nu ești singur!

Pentru mulți, a fi părinte înseamnă o combinație de trăiri uimitoare și stresante. De clipe pline de iubire, motivație și bogăție. Și în același timp, de momente grele, provocatoare și obositoare. O muncă grea, cu alte cuvinte.

Iris și cu mine credem că ar putea fi mai ușor. Că am putea să ne distrăm mai mult în această aventură de creștere a copiilor. De fapt, știm că poate fi mai ușor. Din propria experiență. Și pentru că vrem să împărtășim asta și cu alți părinți, am creat Aventura conectării.

Pentru că fiecare relație are în centrul său conectarea, am hotărât împreună cu colega mea Iris, de la www.bewusteouder.nl, să facem din asta tema principală a aventurii: conectarea cu copilul tău, cu alți oameni și cu sinele tău.

În Aventura conectării, te purtăm într-o călătorie spre o versiune a ta mai relaxată și mai împlinită.

Împreună cu alți părinți, te înrolezi într-o aventură a căutărilor, a învățării și a (re)descoperirii. Atât a ta, cât și a copilului tău.

Cu ajutorul lecțiilor și exercițiilor pregătite de noi, te ajutăm să:
 • îți înțelegi mai bine copilul și să nu te mai simți ca o victimă în fața comportamentului său
 • te înțelegi mai bine, atât pe tine, cât și reacțiile tale, și să înțelegi cum poți începe să te schimbi
 • îți îmblânzești reactivitatea și să fii mai răbdător
 • fii mai puțin rigid, să deosebești regulile esențiale de cele pe care le impui inconștient și să înveți să le impui fără a te simți vinovat sau anxios cu privire la reacțiile copilului tău
 • începi noi obiceiuri conștiente, satisfăcătoare pentru toți membrii familiei
 • te simți încrezător și sprijinit în alegerile pe care le faci ca părinte, și să nu îți mai pese atât de mult de ceea ce cred ceilalți
 • afli care este cea mai importantă persoană din viața ta și cum să ai grijă de ea
 • începi să te bucuri de momentul prezent și să te simți mai bine alături de copilul tău
 • să stabilești o legătură autentică cu copilul tău, astfel încât să se simtă văzut, auzit și iubit pentru cine este el cu adevărat
Vei învăța:
 • cum să îți ajuți copilul să își regleze emoțiile puternice
 • cum să te liniștești în momentele aprinse, în loc să intri în constante lupte de putere
 • cum să duceți lucrurile la bun sfârșit, fără a te înfuria de fiecare dată
 • ce înseamnă să răspunzi în mod conștient în loc să reacționezi emoțional
 • să îți lași copilul să îți fie profesor și să crești în cadrul acestei relații părinte-copil

În Aventura conectării, Iris și cu mine ne-am pus laolaltă cunoștințele, experiența, educația și istoriile noastre de viață într-o aventură plină de învățare, descoperiri și salturi de creștere, pentru a te ajuta să ai o relație strânsă și plină de iubire cu copilul tău.

Primești:
 • lecții pregătite de noi în format text, audio și video, bazate pe informații actuale din psihologie, neuroștiințe, teorii educaționale, filosofie și mindfulness.
 • inspirație din diverse surse de dezvoltare personală și spirituală
 • exerciții create pe baza cursurilor și a experienței noastre de coaching
 • exerciții și sfaturi practice pe care le poți folosi zi de zi alături de copilul tău
 • aprofundări personale prin reflecție și introspecție, un caiet de lucru și feedback din partea noastră, oferit în cadrul grupului de pe Facebook
 • mentorat și coaching din partea lui Iris și a mea
 • acces în grupul de sprijin de pe Facebook (participarea este opțională)

Aceste 21 de zile sunt pline de cunoștințe, descoperiri interioare și dezvoltare personală.

La ce să te aștepți:
Modulul 1

Vom discuta despre ce înseamnă conectarea, de ce e importantă și ce anume o blochează.

Modulul 2

Vom povesti despre factorii declanșatori, îi vom explora și vom descoperi care le sunt învățămintele.

Modulul 3

Vom analiza care ne sunt așteptările. Vei descoperi de unde vin și de ce e important să fim atenți la ele.

Modulul 4

A sosit vremea să mergem în interiorul nostru. Vom explica diferitele straturi pe care le avem cu toții și le vom explora pe rând. Vei învăța de ce e important să te conectezi mai întâi cu tine, pentru a te putea conecta apoi cu copilul tău.

Modulul 5

Vei descoperi de ce am făcut munca interioară de până acum. Vei învăța cum să aplici noile instrumente în viața de zi cu zi.

Modulul 6

În ultima zi din Aventura conectării vom petrece timp pentru a pune la un loc toate învățăturile, vom sărbători și vom face un plan despre cum să menținem nou-descoperitele cărări. Vom vedea și care sunt următorii pași pentru a-ți continua dezvoltarea personală.

Așadar, dacă ești:
 • pregătit să faci o schimbare în felul tău de a fi părinte
 • deschis să explorezi în interiorul tău pentru a-ți ajuta copilul
 • intrigat de conceptul de a-ți avea copilul drept profesor
 • curios cum poți să fii un părinte mai conștient
Noi te primim cu tot dragul în Aventura conectării!

Întrebări frecvente:

Preț?

Aventura conectării este gratuită, pentru că vrem să inspirăm cât mai mulți părinți!

Cine poate participa?

Aventura conectării este pentru părinți, bunici, pentru cei care lucrează cu copiii și chiar și pentru cei care doar doresc să (re)descopere copilul din interiorul lor.

Limbă?

Conținutul va fi în engleză și română/olandeză. Încercăm cât mai mult posibil să existe subtitrare pentru conținutul în limba engleză.

Durata?

21 de zile, timpul mediu necesar pentru crearea unui nou obicei.

Cât timp să aloci pentru Aventura conectării?

Aventura e bogată în conținut, dar nu trebuie să îl urmezi în întregime. Alege doar ceea ce rezonează cu tine. Vei avea acces pe viață pentru informațiile trimise prin email și acces timp de 60 de zile pentru tot materialul oferit pe grupul de Facebook.

Te invităm să faci exercițiile pe măsură ce înaintăm în aventură și să participi la video-urile live de pe Facebook, pentru a profita la maximum de această călătorie. Îți sugerăm să îți aloci zilnic cel mult 30 de minute pentru a lucra la această aventură. Poți citi/asculta/privi materialele oferite în propriul ritm.

Cum primesc lecțiile?

Vom împărți o parte din conținut prin email, iar o parte va fi postat pe grupul de Facebook. O dată la cinci zile vei primi un email din partea noastră cu noua lecție, sarcinile și paginile din caietul de lucru.

Nu am Facebook, pot participa?

Da, poți. Vei putea să participi la întreaga Aventură. Vei pierde video-urile live de pe grupul de Facebook, unde vom răspunde la întrebări și vom face mentorat și coaching cu participanții. Nu vei beneficia nici de sprijinul celorlalți participanți din grupul de Facebook.

Cine sunt Anca și Iris?

Anca este coach de parenting conștient, instruită de Dr. Shefali Tsabary în Conscious Parenting Method™, este blogger la invatmontessori.ro și mamă care face homeschooling cu cei doi copii ai ei. Îi place să îi ajute pe părinți să-și schimbe relația cu copiii lor și să-și descopere sinele adevărat în timpul acestui proces transformațional. Vede atât Montessori, cât și Parentingul conștient, nu doar ca metode, ci drept un stil de viață.

Anca e o cititoare împătimită, căreia îi place să gătească pentru familia ei și să joace Scrabble. Speră ca într-o zi să aibă parte de ore bune de joacă de-a cuvintele alături de copiii ei.

Iris e coach profesionist, o persoană incredibil de caldă și receptivă, care îi ajută pe oameni să fie părinți împăcați, încrezători și bucuroși. E primul coach din Olanda certificat în metoda Conscious Parenting Method™. Clienții o descriu pe Iris ca fiind veselă și profesionistă, în același timp, aducând o notă de destindere în timpul acestei munci serioase de explorare personală.

E o ascultătoare deosebită, răbdătoare și perspicace.

Câteva lucruri preferate de Iris: să își îmbrățișeze strâns cele două fete, să facă plimbări în natură și să se bucure de o cafea și un croissant la plajă.