Reflecții de toamnă

despre arta renunțării

21 de zile

din 19 noiembrie în 9 decembrie

15 minute pe zi

despre arta renunțării

întâlniri live

și înregistrări disponibile

arta renunțării

Cum ar fi dacă copacii s-ar agăța de frunze și nu le-ar mai lăsa să cadă? Probabil că ar fi copleșiți sub povara lor, noile frunze nu ar mai avea loc să se dezvolte și, în timp, copacul ar avea de suferit.

Toamna e anotimpul în care natura se pregătește de odihnă. Face curățenie, renunță la ce nu mai are nevoie și face loc pentru renaștere.

Te invit să ne pregătim și noi pentru odihna iernii. Să descoperim la ce anume vrem să renunțăm și ce anume luăm mai departe cu noi.

Te voi învăța ce înseamnă arta renunțării și îți voi arăta cum să te bucuri de viață. Vino alături de mine, timp de 21 de zile, pentru a începe!

Dacă renunți la puțin, vei avea puțină fericire.

Dacă renunți la mult, vei avea multă fericire.

Dacă renunți complet, vei fi liber.

(Ajahn Chah)

Renunțarea este probabil unul dintre cele mai importante și mai grele concepte de pus în practică pentru părinți. Renunțarea poate să ia atât de multe forme, încât nici nu ne dăm seama cât e de prezentă în viața noastră. Sau, dimpotrivă, cât de mult o respingem, agățându-ne de dorințe, așteptări, convingeri sau emoții care nu fac decât să ne ducă spre suferință.

Când, după mai bine de nouă ani, am renunțat la serviciul pe care îl aveam, nici nu mi-am dat seama de amploarea schimbărilor care vor avea loc în viața mea. Știam doar că ne dorim altceva pentru copii și rămasul meu acasă cu ei era singura opțiune pe care o găsiserăm atunci.

Demisia mea a creat însă nu doar spațiul necesar pentru a mă ocupa de copii, ci și pe cel, la fel de important, de a-mi găsi pasiunea și de a mă regăsi pe mine însămi.

Renunțarea este un proces. Rezistența, teama, tristețea sau mâhnirea pot fi parte din el. Îmbrățișarea necunoscutului, acceptarea incertitudinii, redescoperirea bucuriei, curajului și a poftei de viață, găsirea echilibrului între nevoile sinelui autentic și masca protectivă a egoului sunt și ele piese ale procesului.

Renunțarea este o artă. Te poate purta prin toate cotloanele sufletului și te poate face să simți cum n-ai știut vreodată că e posibil. Renunțarea nu are nimic de a face cu inacțiunea, ci e plină de energie eliberatoare și creatoare.

Te aștept alături de mine, pentru 21 de zile de reflecții de toamnă despre arta renunțării! Începem în 19 noiembrie, de la 11.00, câte 15 minute pe zi! Dacă nu poți participa zilnic, vei primi înregistrarea fiecărei întâlniri.

Reflecții de toamnă

Despre mine

Ce spun clienții

Întrebări frecvente

Vreau să mai știu...

Pentru acest program nu ai nevoie de cont de Facebook.

Reflecțiile de toamnă se adresează celor care își doresc să aibă o viață mai împăcată alături de cei dragi.

Reflecțiile de toamnă sunt gândite în special, dar nu exclusiv, pentru părinții care își doresc să își crească copiii diferit, dar nu știu exact cum să facă asta.

Reflecțiile de toamnă sunt un minunat prilej să descoperim convingerile la care vrem să renunțăm și să facem loc pentru mai multă bucurie în viața noastră.

Comunitatea și conectarea sunt deosebit de importante pentru mine și mă bucur de fiecare părinte care încearcă să facă lucrurile diferit de modul tradițional în care am fost crescuți.

Scrie-mi la anca@invatmontessori.ro și vei primi acces gratuit la program.

Sunt coach de parenting conștient, instruită de Dr. Shefali Tsabary în Conscious Parenting Method™, blogger la invatmontessori.ro și mama lui Tudor (7 ani) și a Terezei (5 ani).

În februarie 2022 am terminat cursul „Compassionate Inquiry Short Course for Coaches”, creat de Dr. Gabor Maté și Sat Dharam Kaur și facilitat de Pamela Sommers, Kevin Young și Lorraine O’Mullane. Studiind timp de șase luni abordarea plină de compasiune creată de dr. Gabor Maté și exersând-o îndelung alături de colegele mele, am primit o nouă perspectivă și informații esențiale în ceea ce privește trauma.

Îmi place să îi ajut pe părinți să-și schimbe relația cu copiii lor și să-și descopere sinele adevărat în timpul acestui proces transformațional. Văd atât Montessori, cât și Parentingul conștient, nu doar ca metode, ci drept un stil de viață.

Sunt o cititoare împătimită și îmi place să gătesc și să joc Scrabble. Sper ca într-o zi să am parte de ore bune de joacă de-a cuvintele alături de copii.

Reflecții de toamnă

Ofertă

Iubirea și renunțarea au în comun eliberarea de control și posesivitate.

Poți cumpăra mai jos pachetul Reflecțiilor de toamnă și de Crăciun.

Dă-le și altora de știre!

Date de contact

Dancu Anca Persoană Fizică Autorizată

Str. Gemina, nr. 8, bl. AC14, ap. 13 Alba Iulia 510126 Jud. Alba