Despre mine şi despre noi

Mă numesc Anca şi sunt pasionată de tot ce înseamnă Montessori și parenting. Soţul meu, Lucian, este muntele meu de calm (în care mai săpăm noi uneori) şi de înţelepciune. Tudor (născut în 2015) şi Tereza (născută în 2017) sunt cei care ne provoacă să creştem şi să fim mai buni, în fiecare zi.

De când am devenit părinte, sunt trei femei care mi-au schimbat viața. Maria Montessori m-a învățat ce înseamnă să îți urmezi copilul, să îl sprijini în descoperirea lumii și să îi arăți respect în fiecare clipă. Din păcate, nu o pot întâlni, dar i-am citit scrierile pline de înțelepciune și mă întorc la ele adesea.

La doi ani și jumătate, fiul nostru a trecut printr-o traumă profundă. Am găsit alinare și ajutor în învățăturile primite de la dr. Laura Markham, prin cursul, cărțile și minunatele ei articole. Stilul meu de a fi părinte poartă amprenta ei profundă.

Femeia care m-a ajutat cu adevărat să mă descopăr și să trec dincolo de rolul de mamă este Dr. Shefali Tsabary. Am început prin a-i citi cărțile și a o urmări la conferințe. Dar viața mea s-a schimbat complet o dată ce am studiat cu ea, la Institutul de coaching conștient. Datorită formării primite, lucrez acum și cu alți părinți, pentru a-i ajuta să se descopere pe sine și să obțină conectarea autentică cu copiii lor.

Pentru mine, atât Montessori, cât și parentingul conștient sunt mai mult decât niște simple metode, sunt un stil de viață. De aceea, primul părinte cu care lucrez sunt întotdeauna eu, pentru a putea apoi să îi țin de mână cu blândețe și cunoaștere pe clienții care îmi permit să pășesc alături de ei în această aventură numită parenting.